CATATAN TERBARU

Thursday, 22 March 2012

kejayaan SPM

Assalamualaikum..Alhamdulillah..hasil titik peluh saya semua sudah terjawab semalam..kejayaan telah mengiringi saya semalam..syukran to Allah..tidak dinafikan lagi ada hikmah rupanya yang terjadi pada saya sebelum ini..betul bak kata falsafah anak yang baik mendengar kata..

Terima kasih mak,terima kasih mak,terima kasih mak,terima kasih abah..tidak pernah saya lupa sujud syukur padaMu ya Allah..

Pada teman-teman yang kurang berjaya jangan cepat putus asa..jangan jadikan semua kekalahan sebagai penghalang untuk berjaya...

Memandangkan buat sementara waktu ni saya sudah kerja kilang..ikut kakak ipar..alhamdulillah..semua berjalan dengan baik..tapi kadang-kadang tu penat jgak lah..

Tentang sambung belajar..saya masih mahu sambung belajar..tunggu tawaran yang datang..tapi kakak saya nak mohonkan borang SPA..minta-minta menjadilah..sebab tu semua pilihan mak..apa-apa pun saya terima..demi ibu tercinta..sayang mak!!!

Terima kasih mak belanja makan besar malam tadi..satu kenangan yang indah..present yang besar!!!


Kejayaan SPM membawa aku sedar erti kehidupan sebenar..hati mampu tersenyum melihat ibu ketawa keriangan..



Thursday, 8 March 2012

undang-undang

Assalammualaikum semua . rindu rasenye nak membebel sorang-sorang kat entry nih . HEWHEW . tapi tadi tibe-tibe terpikir dah lame tak update story . tengok untuk bulan 2 hanye 2 story jeh .

Saye pun taktahu kenape saya dah lame nak update nih . mungkin takbanyak story or mungkin itu semua menjadi hak peribadi yang tekperlu dicurahkan .

Untuk bulan nih nak story pasal saye tengah ambil lesen kereta . motor ??? saya tak amik pon . entah , taktahu kenapa . mak saya kate kalau nak amik-amik lah . tapi semua dah terlambatkan . HOHO . time 1st amik tuh , pergi dengar ceramah dulu . tapi saye ade kenal budak palong . UISHH nasib baik ade member time tuh . kalau tidak duduk diam jelah nampaknye . kebetulan pulak penceramah bagi ceramah penuh dengan lawak . kalau tidak sunyi sepi bilik tuh ! okeng , kat situ ade 2orang cine sekali tapi rase macam nak baling dengan SEPATU mahal saye nih . ade ke patut sepanjang ceramah membuto je . dah banyak kali sir tuh tegur , wat do no  je babun tuh !

Ade sorang mamat ni lak duduk belakang saye , asyik menyampuk jer cakap sir . saye takberani pandang belakang . sampai sesi akhir pon saye tak cam muke die . tapi , takpe takpenting lah kan .

Minggu lepas turn saye amik undang-undang (ujian komputer) . JYEAH , saye lulus sayang . sepanjang perjalanan balik rumah , senyum lebar jer saye . (-8


*okelah , kepala pon dah magrain nih . nak rest dulu lah . K selamat malam semua . assalam 1

Tuesday, 6 March 2012

kedai punya sepi

Assalammualaikum blogger . Selamat petang semua . Haishh saya bosan lah . Time kerje jugak tapi nasib baik boss baik hati kasik saya ngadap lappy nih . boss saya mak saya jugak . HAHA . sebab tuh saya sayang mak saya . baik hati . KIHKIH .

Lepas nih nampak gaya bolehlah On9 24jam . Oppss terlebih sudah !

Okelah , itu je sempat nak update tok hari nih .

Assalammualaikum semua . Muah . Bubye .


*hihi . lawa tak ? sempat buat time free . bushan gitu !

Monday, 5 March 2012

new story

Assalamualaikum . Sekian lama tak update blog ni . Rindu rasenye . Tapi apakan daya takde mase terluang lagi nak mengadap lappy ni .

Ape-ape pon . dalam hidup ini tiada ape yang berubah . semua berjalan seperti biase . ada kala suka atau duke . kekasih hati telah pon pergi tinggalkan saya . saya sedar tu jugak atas kesilapan saya . ego yang menguasai diri ini . saya hanya mampu berserah padaNya . Alhamdulillah . saya kembali tenang .

Tiada idea untuk conteng entry ni . rase lebih baik saya undurkan diri .

Assalamualaikum para blogger !


*raut wajah yang terkini . harap tiada fitnah ! (*_^)