CATATAN TERBARU

Tuesday, 31 January 2012

sweet memory

OLLAAW semue . semoga dalam keadaan yang cool hendaknye . sebenarnya tengah dalam keadaan terdesak nak update blog nih . tapi memandangkan ade STORY gempak . tuh yang usaha curiII time kotII line moodnya okayy . tahu tak sekarang nih susah dah nak online FB , layari YOUTUBE and update entry nih . malamII ade je yang buat hal . line tak ade lah , line merajuklah , line menggediklah , macamII lah . dah tak tahu nak buat ape lagi dah .

Tak leh lama nih . dah nak Maghrib dah . nak share story pasal semalam pergi Bahau dengan parents . experience yang mencabar apabila membayar duit kereta melalui MACHINE ATM , dua kali kene reject . pembetulan semata sebab ade duit yang kelepet . HUH cerewet sungguh .

Selepas keluar dari Bank , tibaII ternampak sebuah kedai yang aku cariII selama ini . JYEAH itulah die kedai "HANDPHONE" . AHAHA . tak special pon . padahal nak beli no baru sebab no lame nih buat hal . setiap kali top Up mesti RM3 kene tolak . BUDUSHH ! tak hairan lah tuh . aku pergi dengan mak dahulu . abah follow dari belakang .

Semasa sibuk memilih no yang mengikut citarasa , KEDEBOOOOOM memecah kesunyian ketika itu . aku terus memilih no , langsung tak melihat apa yang berlaku . mak menjerit . TIBAII aku melihat abah aku berada disebalik cermin yang jernih . HAHA . terhantuk rupenye . bunyi macam orang ACCIDENT . HAIYAA ! Aku syak bapak aku takperasan cermin tuh , nampak macam kosong itu yang pakai main redah yerk . bila balik aku citer dengan abang & k.ipar . gilerr gempak time tuh . bedekahII kiteorang gelak . URMMM .

Hati banyak senang sekarang sebab dah pakai no baru . 012 lagi . my favourite number . tapi sayang no 012 aku yang dulu dah tak ade . dah kene patahkan dengan SIPOLAN . EEEE awok jaaTTT . rindu dengan no tuh . banyak kenangan . tapi memandangkan aku nak mulakan kehidupan yang baru biarlah kenangan tuh sume hilang . Okayy lah dah senja nih . BHAI . ASSALAM ???


*raut wajah terkini . HEHE . makin CHUMELL an an an ?

Thursday, 26 January 2012

mereka adalah kami

HYEP blogger ! Alhamdulillah kite masih diberi kesempatan berjumpa lagi . masih diberi satu nyawa untuk mengharungi hariII mendatang . Insyaallah !

Part nak start story nih . HIHI . semalam satu hari tak ON kan NB nih . sebab semalam pergi JB . hantar my sis balik kolej . penat mak aii . satu jam lebih atas HIGHWAY . pergi ikut Tangkak , balik lak lalu Segamat . Pape pon itu semua experience yang mencabar bila berada dinegeri orang . HOHO . taksempat nak shopping sebab sampai sane dah nak Maghrib . AIYY takdapat lah aku nak mencuci mata dengan barangII yang agak merambangkan mata kat sana ! by the way aku dapat mencintai sebuah kedai .

Dalam pukul 10lebih kami sampai rumah . badan agak kepenatan . aku terkejut apabila melihat kaki aku tembamII . HAHA . agaknya kaki tergantung lama sangat kot . selepas mandi aku terus meluruskan tubuh aku ke atas katil . tersenyum lebar dapat menikmati keenakan badan apabila badan tidak lagi lenguhII . HIHI  ;) .



Tapi ketika tengah update entry nih . teringat kat kawanII sekolah . kawanII susah senang . kawanII suka duka . kawanII gelak ketawa . kawanII berkongsi cerita . kawanII makan bersama . kawanII didalam kelas . kawanII pergi ke makmal or bengkel . kawanII seperjuangan dalam dewan menghadapi exam SPM . tapi setelah kami tamat persekolahan itu semua dah menjadi kenangan . benda nih semua takkan berulang lagi . itu semua hanya tinggal kenangan . airmata sempat mengalir ketika mengupdate blog diatas sebab terlalu rindukan "MEREKA" .

Ragam mereka selalu dalam ingatan aku walaupun sekarang kami telah berjauhan . membuat hal masingII . berlegarII gelagat mereka difikiran aku . JYEAH ! masih lagi .

Menyambut kedatangan aku kalau aku datang sekolah awal dengan senyuman lebar . duduk sebelah aku bila berada didalam kelas . mengharungi onak liku bersama . YEAH itulah die NORATIKA teman sewaktu dulu .

Apabila cikgu tiada & aku mula memulakan operasi melalak sebuah lagu yang manaII nak terkeluar dari mulut aku lalu disambung seorang anak gadis .  YEAH itulah die FARAH ADIBA punye suara sumbang ! walaupun begitu hanya die seorang satu kepala dengan aku apabila KETAWA menguasai aku . HAHA .

Apabila die meminta tolong aku menyampaikan ilmu yang sedia ada lalu aku mencurahkan begitu mendalam dan menggunakan teknik yang betul agar die memahami sesuatu itu . tapi apabila aku pula memerlukan bantuan soal masa hadapan hanya die seorang yang mempunyai ilmu pengetahuan yang tinggi . YEAH die seorang , itulah die FAZRINA yang kuat berceloteh . kuat berceramah . & hanya die seorang yang selalu kami "KRITIK" . HOHO . insan paling kami geram sebab selalu menangguhkan kerja !

Dalam kalangan kami hanya die seorang gadis yang kuat berimaginasi tentang masa depan . tentang "cinta" . tentang buaya darat . tentang seekor kumbang tapi die terlalu mengharap agar die berjaya suatu hari nanti dan mencapai citaII yang diharapkan . namun sayang tidak kira waktu ada saje GOSSIP ingin dikongsi bersama . WOW gempak seyh cerita beliau ! itulah die SUZIEYANA yang cantik lagi molek .

Tapi aku bangga mempunyai seorang kawan yang matang walaupun bukan dari sifat fizikalnya . mempunyai teman hidup yang begitu setia . tapi sayang hanya die seorang tempat kami "membuli" beliau . die takkisah malah senyuman yang dilemparkan . itulah die LAILATUL AKMA yang mempunyai citarasa yang pelik tapi menunjukkan sifat yang berjaya oneday .

Lain pula bagi seorang gadis nih . ramai lelaki minat akan wajahnya yang hitam manis . taktipu pon malah dari mata aku lihat sendiri memang die mempunyai raut wajah yang ayu . selalu COOL bila dalam keadaan terdesak . namun begitu itulah die NUR SYAZWANI penyeri kumpulan kami .

Tergelak bagai nak GILERR dibuatnya tapi mempunyai impian yang tinggi . bukan itu sahaja mempunyai otak yang GENIUS . apa-apa ilmu tanya jerk kat die nih . minat pada mata pelajaran MATH ! WOW ... itulah die NUR NABILA si empunya karekter .

HAHA ;) . selesai sudah perwatakan yang tersembunyi disebalik diri mereka . OKAYY lah rojer ;D


*SAYANG you all ketatII . bhai take care !

Monday, 23 January 2012

spend time dengan bff

ASSALAM blogger ! HAHA . nak tahu tak hari nih hari yang paling "MENGGILAKAN" . even takdapat spend time dengan family . patutnye hari nih nak pergi mandi kat Pedas . but ditangguhkan . never mind . aku ingatkan hari nih aku akan keseorangan menghabiskan masa yang terluang kat depan LAPPY nih . memandangkan anak buah pergi bercuti so rumah ini akan KESUNYIAN untuk seketika .

Tapi sangkaan aku salah ! HOHO . nampaknya aku akan spend time dengan BFF aku . JYEAH . die cuti sempena raya cine nih . memandangkan die cuti PLKN die nak lepak dengan aku . dah lame tak jumpe . bagai nak GILERR lepak dengan die . dengan cerita die nak gempak je . naik pecah perut aku tergelak . lawak sana sini takkering gusi aku haa . HIHI . die story moly la exprience die mase kat sane . untung die dapat kawan baru . die cakap die belum rasa nikmat kat sane and then aku suruh die relax and tengok mase lastII nanti . sodih ko duko ! HAA time tuh jangan cakap taknak pisah . muleII memanglah macam tuh kan . lepas tuh die cerita pasal ade orang india jumpe &*%$# . ARGG seram lah , tak mau cakap . macamII lagi die cerita . kalau nak share dalam entry nih memang takmuat lah nak update haa . memang time tuh suare kiteorang jelah yang MEMEKAK . sampai cousin aku sampai pon aku taklayan . HUHU . sampai kan aku lupo nak buatkan die AIR ! dekat 4jam die lepak rumah aku . takpe , lagipun family aku sporting dengan die . tibeII time balik BF die sampai . HAHA . tergelak aku time KANTOI dengan bapak aku . sonyum lebar orang tua tuh . BHAI friend . take care babe . love you forever .

Malam menjelma sudah . kakak aku dengan muka yang kusut masai yang dari pagi berDATE dengan balak eh baru nih haa balik . dah macam anak KOLING dah aku tengok muko dio . CANNOT GO lah babe tengok scandal dio nih . muka macam takcukup umur je . lagi molek pakwe botul die kat kelantan tuh . AISHH dasar play girl akak aku nih . bak kata mak aku "MATA BELALANG " . aku pun takpaham maksud eh . and then die ajak teman die hantar scandal die sampai simpang luar . muleII nye aku taknak . atas desakan yang mencairkan aku bersetuju . YOKSS .

Memulakan operasi . kami MEREMPIT menggunakan motor kepunyaan abang ipar . memang time tuh macam ulat masingII naik motor . apo yang lawok tah . gelak kami memang dunia nih aku yang punye lah . Okayy BHAI scandal . die berlalu sebaik sahaja destinasi yang dituju sudah sampai . kami memecut pulang dengan muka yang BANGGA . HIHI . ;)

*kenangan terakhir pada Majlis Ilmu SPM 2011 .


*my besties forever . 

Sunday, 22 January 2012

buka mata , tanya hati

HYEP blogger . malam nih takjadi ikut family pergi kenduri atas sebabII tertentu . AISHHH . tengah bosanII tadi dok terpikir jap nak layari laman web upu again . semak punye semak . sekali aku jumpe ni maa . joms tengok YOKK .

Matrix
  1. Under kerajaan - Tak perlu bayar. Siap dapat elaun lagi. (Pro)
  2. Nak masuk susah (Contra)
  3. Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
  4. Subject yang compact dan pembelajaran yang laju (Contra)
  5. Kurang praktikal (Contra)
  6. Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
  7. Matrik, korang dapat 3.5 pun belum tentu boleh pergi jauh. (Super Contra) 
  8. Lepasan Matrik tak boleh di gunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Asasi / Foundation
  1. Kalau under IPTS, kena bayar sendiri / Biasiswa. Loan or Pinjaman PTPTN dan MARA mostly not available. (Contra)
  2. Nak masuk susah (Contra)
  3. Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
  4. Kurang praktikal (Contra)
  5. Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
  6. Kalau lulus, tempat / course (kos) untuk degree lebih terjamin berbanding Matrik. (Pro)
  7. Sijil Asasi / Foundation tak boleh digunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Diploma 
  1. Masa pembelajaran yang panjang - Mostly 3 hingga 4 tahun. Tapi sambung degree dengan hanya 2 tahun. (Not so contra)
  2. Lebih praktikal dari Asasi dan Matrik dan Form 6 etc. (Pro)
  3. Lebih peluang kerja - Matrik + Ijazah vs Diploma + Ijazah, Diploma + Ijazah akan menang. (Pro)
  4. Ilmu lebih banyak dari Asasi dan Matrik - Diploma, kadang-kadang minor course lagi banyak dari major. (Pro)
  5. Pembelajaran lebih relax. (Pro)
  6. Mungkin melekakan. (Contra)
  7. Diploma boleh di gunakan untuk dapatkan pekerjaan tak seperti Matrik dan Asasi.


Tahmidi (USIM)
  1. Ini yang orang paling tak tahu maksudnya. Aku pun tak berapa tahu. Tapi apa yang aku tahu, ianya  sama macam matrikulasi dan asasi. Tapi khas untuk lepasan sekolah agama sahaja mungkin.
  2. Perlu power bahasa arab.

Form 6 
  1. Tempoh pengajian yang singkat (Pro)
  2. Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact. (Contra)
  3. Korang score 4 flat dalam kelas aliran sains, sure korang boleh masuk apa course sains yang korang nak.  (Super Pro)
  4. Nak fly ke mana-mana pun tak der hal bila result 3.5 science stream. MARA sure sayang korang. (Super Pro)
  5. STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia. (Pro? Contra?)
  6. STPM candidates akan sentiasa di dahului berbanding Matrik. (Pro)
  7. STPM science stream, korang dapat pointer dalam 2.75 pun korang mungkin dah boleh kalahkan matrik yang pointer 3.2-3.4 (Pro).

Sijil 
  1. Pra- U (Contra)
  2. Sijil boleh di gunakan untuk mendapatkan pekerjaan. Tak seperti Asasi, Foundation dan Matrik. (Pro)
  3. Tempoh pengajian yang lama. Ambil sijil dalam 3 tahun, then kalau nak sambung Diploma dalam 2 or 1 1/2 tahun. Then sambung degree 2-3 tahun. Tempoh pengajian 6 tahun minima. (Contra)
  4. Sesuai untuk orang yang nak masuk dalam bidang yang baru. Contohnya, korang kelas science then korang nak cebur dalam bidang Account, korang patut ambil Sijil Account.
  5. Aku tak rekomen korang ambil Sijil.
HUH macam ? ade brannn . HOHO . Thanks abang Khairul . nih semua aku copy & paste je . curiII kat blog a.khairul . HIHI ;) . k Assalam .

tunang

Petang semua . minum petang sudah .

Letihlah baru balik hantar jiran kedai bertunang . ACECEH mentangII lah harini birthday awok . tunang lah yerk . lawa tunang dia . HAHA mula lak aku berangan nak pakai baju cam dia . walaupun lambat lagi . URMMM .

Masa perjalanan balik tadi terasa macam jauh jer perjalanan . sebab naik HIGHWAY kot . masa pergi lalu jalan kampung 2jam je . takletih sangat kot . kat JIMAH je pon . area PD lah .

Sepanjang highway aku dok berpikir apa maksud "KMK" ? perkataan tuh tertera kat badan bas sebelah yang laju dok memotong kereta aku . PERHH laju . tibeII die jadi slow , lalu abang ipar aku memotongnya semula . JYEAH persoalan aku sudah terjawab . "KMK " bermaksud Konsortium Melayu Klang . HAHA apa tuh ? aku pun takpaham !

Setelah turun ke jalan kampung . tibeII ???? kita kene siap sedia menerima pelbagai kemungkinan apabila berada atas jalan raya , salah satunya "ROADBLOCK" . hati aku berderau walaupun aku takbuat salah bila bertemu PAK POLISI ! HOHO . jangan mare .

Kini aku sudah pon sampai ke teratak indah ku . BHAI . ASSALAM .
nak lolap jap sebab malam kang kene pergi kenduri 40hari arwah pakcik aku .

Saturday, 21 January 2012

tolak tawaran

HYEP blogger ! malam yang sungguh membosankan lalu aku mencapai NB aku dan mengupdate blog yang berkenaan .

Nak tahu tak ? tengah sibukII jemur kain kat beranda tadi ade bapak POSMAN datang bagi surat . selambe die je letak kat PETI surat . dah lah aku nih orang yang malas nak keluar tengahII hari buto nih . terpaksa meeneruskan perjalanan mengambil surat yang diselitkan di peti memandangkan jarak jauk pintu keluar rumah aku untuk ke halaman memang mengambil masa . naik BASIKAL lah aku rasa . okayy ! tipu yo . lurus bondul la .

Setelah tangan aku menghulur mengambil surat tersebut . hati aku berkoncang . tertera nama aku . SAUDARI NOR HAZMIRA dot dot dot ! apabila membuka isinya hati aku berkoncang laju . HAHA . aku mula tergelak itu semua hanya KURSUS kemahiran . JYEAH aku dapat  tawaran . pada asalnya aku mula CONFUSED mahu pergi atau tak . sini cakap kemahiran tuh bagus , sane pulak cakap tunggu tawaran yang lainII lah .

Dalam surat tuh ada pilihan sekolah & kursus yang ditawarkan . sekolah Perhotelan & Pelancongan Negeri Sembilan , Seremban dengan Institusi Teknologi Yayasan Negeri Sembilan , Kuala Pilah . awalnya aku pilih penyediaan pastri kat Seremban . mak pun setuju .

Tapi malam nih aku nekad yang aku tak nak pergi sebab TARIKH lapor diri terlalu singkat . aku takready pon . lagi satu aku nak tunggu RESULT keluar dulu . YEAH harapII keputusan yang BERNAS . dan kejayaan bakal muncul selepas ini .


*sometimes aku terpikir dan aku kesian tengok SIPOLAN aku nih . die mesej aku takreply die call jangan harap aku nak angkat . satu je aku nak die tahu aku bukan nak jauhkan diri tapi "berdiam itu lebih baik bersuara " .
selamanya aku "marah" die sebab taknak berdepan dengan risiko (my mum) . YEAH !

semalam dan hari ini

ASSALAM ! sebenarnya penulis blog malam nih dah mengantuk nak update blog . tapi tangguh punya pasal membuatkan aku RIMAS .

Okayy , aku start dari story semalam . tahu tak ? semalam hari PALING aku geram bila melayan pelbagai karenah customer . itulah kan orang cakap asam garam bila BERNIAGA . time aku dah hantar air kat depan bijik mata PAKCIK tuh . ade ke patut die cakap "eh-eh ade acik order?" . orang sekeliling lalu menyepi . terasa BANGANG sekejap . lantas aku memandang tepat pada air panas yang menggelegak yang dihidang "HITAM" serba-serbi itu . PERH cakap menekan orang tua tuh . nasib baik tangan aku takringan nak ayun sana-sini . dengan muka bangga aku ambil semula cawan tersebut dan beredar terus tanpa menoleh beliau apabila beliau memanggil aku semula . ada aku kisah ?

Kawan-kawan dekat entry nih bukan motif aku nak share benda yang mengarutII tapi itu semua pengalaman aku . sama ada manis mahupun pahit . yang tadi tuh bukan aku nak kurang ajar dengan orang tua . tapi taksalahkan kalau pakcik tuh cakap baik-baik . ni dah lah MENYEBUK kat kedai orang lagi nak buat TAIK . PORDAHH !!!! habis apa motif die duk kat atas kerusi . setakat macam tuh kat rumah sendiri pon boleh kot . HEH menempah maut tol . macam ni lah kalau orang buat DAJAL dengan aku . kesabaran manusia ada batasnya !

Start dari pagi tadi . dalam pukul 7 mak call . mak suruh temankan kakak pergi MAYBANK atas urusan tertentu . janji pukul 10 tapi 10setengah belum tentu kakak sampai . dalam masa aku menunggu kehadiran kakak untuk menjemput aku serta anak buah yang ku jaga RAPI itu , tibeII ada satu kelibat yang muncul didepan rumah aku . hati bedebar . bedebar dan terus bedebar . siapakah gerangannya itu ?

Ketika aku selak je langsir didalam bilik aku yang boleh terus tembus melihat keadaan luar . hati aku sudah dapat meneka siapa gerangan LELAKI yang bertubuh sasar itu . YAAR he is my ex-boyfriend . kenapa die tibeII muncul dalam hidup aku lagi ? apa motif die ingin berjumpa aku lagi ? apa lagi yang die mahu ?Tuhan aku perlukan JAWAPAN atas segala persoalan yang bermain difikran aku ini .

Ketika hati aku KENCANG memikirkan sama ada aku nak keluar jumpa dia atau duduk diam sahaja . tibeII die terus beredar dengan memegang PAYUNG kerana ketika itu hujan lebat sangatII . kesian ! HUHU .

Selang 5minit selepas itu kakak sampai dan teruskan perjalanan pergi ke destinasi yang dituju . apabila malam menjelma KAMI sekeluarga pergi makan malam di kedai . salah satu menu yang kami order "ikan siakap tiga rasa " . URMMHH memang penuhlah meja makan time tuh . HAHAHA ;) (dalam hati taknak pikir peristiwa yang berlaku pagi tadi ) .

Okayy lah mata pun dah tahap TEH TARIK nih . rasa elok pergi MEMBUTA jerk . Nytes you all !


*aku anggap peristiwa yang berlaku pagi tadi hanya satu permainan semata . aku tahu dimana aku duduk dan dimana aku berdiri dan apa yang patut aku lakukan dalam hidup aku sendiri .


*biar aku & dia tahu dimana silap kami . kami tidak boleh BERSATU lagi .

Aku syakkan . mak mula cari-cari PAKTAM (BF)  aku yang dulu . mana taknya sampai satu tahap orang yang takcerah dituduhnya paktam aku . HAISHH . sebenarnya mak sayangkan dia sebab kami (3years) . tapi tiada JODOH !!!!!!! 3tahun hancur begitu je . taktahu mana silap . aku ? die ? atau orang ketiga ? No commentlah .

Tuesday, 17 January 2012

sekolah literasi

YOU all-you all . PERH hari nih panas bebenor kan . taktahan aku dengan badan melekitnya . sudahlah kedai penuh dengan BAHANGnya . takcukup lagi asyik berjalan je melayan CUSTOMER ! takboleh tahan lagi aku buat kerja GILER . "mandi" ice . HAHA . sejukkkkk .

Pagi tadi 1st time aku hantar anak buah aku pergi sekolah LITERASI PENYAYANG kat pejabat Jelai 4 . tak tahu aku pun siap join itu sekolah maa . maybe anak buah aku tak sesuaikan diri lagi . takpe lah permulaan je kot . lepas nih takde lah aku nak temankan die lagi . TAPI best jugak tengok kanak-kanak bermain . aku pun turut join pe !

HAHA . paling aku geram tengok budak TIUT tuh . comel sangat . badan die "SEXY" . rambut main peranan . HOHO . bile die senyum dengan aku , aku buat muka BLURR . HAHA . ;) . time nak kemas-kemas mainan si CHUMELL , mainan yang aku pegang terkena tangan budak tiut tuh . HUH nasib baik die taknangis . die pandang SLEK je kat aku . PERH !

Esok mulakan operasi menghantar anak buah ke sekolah . nak tengok reaksi die pulak . URM taksilap aku lah nama budak TIUT tuh = NURUL SHAFIKAH kot . tapi panggil die IESHA . OKAYY lah stop it now . BHAI . see you again ! ASSALAM .


*masa nih cuti . lepak depan TB . poyoss anak buah aku nih .

Monday, 16 January 2012

mood takstabil

ASSALAM blogger ! sebenarnya takde mOOd nak update blog malam nih . nak taknak aku nak jugak share story dalam entry nih . nak gune peluang dah ade depan mata takkan nak lepaskan kot . maksud aku masa free tok blog nih !

Masalah demi masalah menimpa aku . sesungguhnya aku mengerti yang Tuhan sayangkan aku sebab tuh dia tidak henti-henti turunkan ujian kat aku . peristiwa yang berlaku petang tadi betul-betul buat aku hilang sabar . YEAH hilang sabar pada semua orang . aku pon takpaham sejak kebelakangan nih aku cepah marah-marah , SENSITIF , ego terlalu sampai satu tahap takboleh nak CONTROL . nak-nak muka aku nih asyik berkerut je sebab tuh muka nampak TUA dah .

Walaupun darah daging aku sendiri buat hal tolong pikir sikit hati "KAMI" . dah elok-elok aku hormat kau jangan sampai satu tahap aku anggap kau *&%$#@ ! malas nak mencarut . & aku pikir jugak dosa bila kurang ajar dengan insan seperti ENGKAU . dalam entry nih aku takbermaksud nak mengAIBkan nama keluarga aku sendiri lagi-lagi nak memBURUKkan nama kau . tapi tolong sedar . tolong insaf jalan yang BENAR .

Seandainya kau tahu betapa sakitnya hati aku dengan sikap kau depan orang ramai . depan rezeki . sakit lagi hati mak aku . kau nak lepaskan tanggungjawab kau . OKAYY go to hell . tapi jangan sesekali nak sekat rezeki mak aku . memang patut kami taklayan perangai NYANYUK kau tuh .

Rasa sampai disini je . malas nak tulis panjang-panjang lagi . takut bertambah DOSA aku karang . motif aku nak share kat blog ni sekadar PERINGATAN untuk kawan-kawan disini .


*hari yang sangat aku PANTANG nak ingat semula . 

Sunday, 15 January 2012

miss kawan sekolah

ASSALAM blog . just nak share peristiwa yang berlaku tadi . sikit pon jadi lah . al maklumlah cuma entry ni jelah tempat aku share . huh aku ni dah diibaratkan BURUNG kepatahan sayap . takde tempat nak mengadu lagi . aku pasrah !

1st pasal KAWAN sekolah . takpaham lah aku . tahulah awak tuh dah habis sekolah dah start kerja tapi takkan sombong kot nak tegur . tak paham toi . punye lama aku online tunggu kau chat aku . call memang tak lah kan . memanglah patutnya aku tegur tapi takkan aku je kot . bukan sekali tapi dah banyak kali dear . alahai takkan tuh susah sangat kot .

Dalam entry nih bukan aku nak ngumpat kau tapi kau pikir lah sikit . tak cerita habis pon tanya khabar pon takpe lah kan . nih hari tuh aku chat kau tiba-tiba kau dah off line . apa kes ? busy sangat ke ! macam-macam ragam perangai manusia ni kan . TAKPAHAM LA WEI . rindu dengan kau kawan tapi *&%$#@ !


*semua dalam kenangan kawan .

Lagi satu kan . aku terkejut bila on FB ada mesej dari sidia . sidia menuduh aku sudah mempunyai PENGGANTI dia . SUMPAH la weh . I`m still single . aku harap-harap sangat aku boleh bertahan sampai betul-betul aku pikir dah nak MARRIED ! HOHO .

Yang member sidia nih lagi takboleh bla (budak kelas aku) nak promote sidia kat aku . nak cover kawan dia lah tuh . aku just cakap "KAMI TIADA JODOH LAGI" huh lega . 

kenangan pahit manis kami

HYEP blogger ! lama tak coret entry nih . busy je kot . maybe tak ade idea nak share .

Sememangnya tidak dapat aku nafikan yang aku betul-betul rindukan dia . aku rindu dengan perangai dia . aku teringin nak rasa marah-marah dia lagi . nak ceramah dia panjang-panjang . tulis mesej bunga-bunga . aku nak lemparkan ego aku puas-puas dengan dia . nak tengok keras kepala dia lagi . nak buat SOS top up sebab kredit dah habis nak call dia . tunggu dia call cakap pukul 12 dia nak buat SUPER SAVER . nak dengar dia marah sebab aku taknak call dia . pastu dia suruh buat sos top up . nak dia ajak jumpa tapi aku tetap egois taknak DATE !

Urm tapi sayang . itu semua sudah menjadi kenangan pahit manis kami . sudah terlambat untuk aku menyesal sebab aku takpernah berusaha rebut cinta dia . dua hari lepas aku dah buat keputusan yang cinta kami tak akan bersatu kembali . malah dia cuma cakap "owk" . aku tibe-tibe tergamam . lalu airmata menjadi TEMAN tatkala tuh .

Mungkin terjadi ada baik buruknya . aku anggap Tuhan dah tunjukkan kat aku yang DIA bukan jodoh aku .
aku bukan untuk dia .

Saban hari aku membawa hati yang luka . aku cuma menyendiri merawat PEDIH . tiada tempat untuk aku mengadu lagi . hati aku benar-benar sudah tertutup . ;)

Aku percaya ada HIKMAH sebalik ini semua . Tuhan akan tunjukkan suatu hari nanti .



*SINAR kebahagian bakal muncul bila tiba waktunya



*kebosanan melanda apabila anak buah takde malam ni . kalau tidak dia akan teman aku tulis entry atas katil nih .


Sunday, 8 January 2012

ahad membosankan

HYEP blogger ! perh hari nih aku pecah rekod siot . nak cakap bangun awal tu taklah kan tapi aku taktahu angin kus-kus mana tah meresap kat mata aku lalu aku membuta sepanjang hari . dari kol 1 sampai kol 4lbih . bermakna aku akan jadi MUSANG malam nih .

Takpe lagi pun aku nak habiskan story SIBUJANG SEPAH nih . HAHA . favourite weh . maybe lewat pagi baru aku akan ngantuk .

Lepas bangun tidur . mak pulak perli aku . yelah takpernah-pernah aku tidur petang . biasanya aku akan ngadap LAPPY nih . tapi malam nih baru ON . takkisah lah tuh .

Dalm kol bape tah , bapak aku bermimpi . HAHA. katanya nak pergi main bola kat padang . yang malunya dia pakai kasut sekolah aku . takkisahlah aku takpakai pon . yang peliknya muat pulak tuh . HEHE . lepas siap buat kuih & pergi ke pasar malam . melayang duit aku sekali lagi .

Masa OTW pergi pasar . kakak aku nampak bapak aku telah memasukkan bola kedalam gol . JYEAH . aku bangga . ECECEH bapak aku sungguh berbakat . HAHA . yang lawaknya siap terkangkang bapak aku nak masukkan bola . TAKPE janji FELDA bulehhh !


jumpa kawan sekolah

YUHUI blog ! HAHA . Dah pukul 1 dah tapi mata still taknak tidur . sebab apa ? urm no idea tak terpikir lagi . HUHU . sebab aku nak habiskan story SI BUJANG SEPAH nih .

BHAHAHA lawak siot aksi dieorang . bukan senang nak buat orang yang waras gelak dalam selimut sambil tutup hidung . pelik kan . HAHA . tapi itulah gelagat aku time scene lawak dieorang time kemuncak . aku takut kot-kot sebelah bilik cakap aku GILER gelak sorang . pada hakikatnya SEPAH THE BEST !!!!!

Petang tadi aku & kawan kesayangan berkumpul kat kedai ABC . tapi just Bella , Wani & Laila takde sebab masing-masing sibuk bekerja . rindu sangat-sangat dengan perangai dieorang . okayy dapat lepaskan RINDU sebentar dengan dieorang . sebab aku datang lambat . tu pon aku keluar time kerja . nasib baik hari nih takramai customer . JYEAH !

Sebelum berpisah & masing-masing buat hal sendiri . kiteorang ada lah sikit berPOSE jap !


*even muka Fara takde , tangan die aku kenal . HIHI


*kami group Peace Yoo (eka bagi name)


*kawan kerja rajin-rajin tau . rindu nak duduk study sebelah kau !


*Suzie jangan risau RAHSIA kau aku akan pegang okayy . percaya kat kiteorang eah !


*ina aku suka KATA-KATA kau tadi . JYEAH lelaki yang kau percayai !


*mmuahh sayang kawan-kawan sekolah . 
nice to meet you babe .
see you again , okayy !




Thursday, 5 January 2012

cubaan

ASSALAM blogger . semoga anda semua dalam keadaan yang ceria . ;(

Apalah nasib aku begini . aku terasa sangat disishkan dengan......... aku sendiri . diri aku diabaikan macam SAMPAH . apa salah aku .

Ya Allah . mengapa dugaan sebegini kau hadapkan padaku Ya Allah .

Keinginan aku selalu tak kesampaian . apa hikmah sebalik nih . aku sudah cukup lama bersabar .

Apa yang patut aku inginkan sebenarnya ? aku percaya one day tuhan akan tunjukkan kesimpulan yang sebenar . semoga aku tabah menghadapi ini semua ye . peace !


Wednesday, 4 January 2012

memory is blank

ASSALAM blogger ! nice to meet you all again .

Malam nih nak story pasal kredit aku yang kene ciplak tuh . HAHA . mak bagi cadangan cer TOP UP dulu . RM 3 je okayy . takut kalau RM 5 semua dia nak cibai . abg aku salahkan aku katanya aku suka balas-balas mesej yang OFFER-OFFER tuh . padahal aku sikit pon takbace mesej nye tuh . bawak motor dengan muka tak mandi menuju ke D`MART . dengan muka anak buah aku yang comot aku bawa dia ke persinggahan kedai RUNCIT favourite dia .

Hati banyak senang malam nih . kredit aku takkene tolak pon . harap-harap tak lah kan . okayy memandangkan dah topup , kredit nih aku buat PERHIASAN semata . yang luak 5sen je . tuh pon takde mood nak mesej dengan "sipolan " kesayangan . OPPSS !

Aku dah kalah . aku tewas dengan pujuk rayu die . maksud aku bukan aku bersama dia semula okayy . maksud aku , aku dah terlayan mesej & call dia .

Aku taktahu ape aku buat nih betul atau sebaliknya . hari Sabtu nih die ajak jalan-jalan kat Bahau . okayy aku takut nak tanya mak . tak confirm lagilah sayang !


*mood malam nih MISS giler kat akak I & akak II

  • walaupun dia bukan cinta pertama aku . aku harap dia lah cinta terakhir aku . (idea yang keluar semata)



Tuesday, 3 January 2012

tahap nak makan orang

HYEP blogger !

Mood geram betul la hari nih . lepas satu satu yang jadi . JYEAH aku tahu ada hikmah sebalik nih . 1st  , kredit kene cibai . dah nih ada no sesat bagi mesej "dah o.k dah. tadi dio dah g jamban srg2" amik kau aku hebohkan . pikir aku nih apeh ! pegawai kebajikan ke pe . berani CALL  la weh .

Aku terpaksa story gak . pagi tadi SIPOLAN aku yang dulu call . banyak kali tapi hati aku nekad yang aku takkan layan die lagi . MAAF sayang . meme sekarang bukan meme yang dulu . you can go to HELL .

Naluri aku kuat menyatakan bahawa ade udang disebalik mesej yang aku terime tuh . takterpikir ke macam tuh . HAHA !


*ngeh-ngeh rindu kat My Niece . jap g balik la kot .
still duduk sorang-sorang menunggu kepulangan parent .

masa parent hantar kakak ke JB

Selamat petang semua . dah petang dah pon . selalunya time-time cam ni orang tengah minum petang kan . tapi aku sebaliknya . aku baru LUNCH TIME . HOHO .

Memang cam ni lah rutin harian aku . aku suka makan lambat . breakfast sometimes je aku ambil . tak selera pagi . lagi satu kalau makan pedas-pedas pagi mesti sakit perut !

Memandangkan mak & abah pergi hantar kakak ke Kolej . aku duduk sendirian dirumah . my niece ? dimane die ? HAHA . ouh die follow akak aku balik rumah husband die . terpaksa bertapa sorang-sorang depan benda hidup tak bernyawa nih . (LAPPY) .

Call mak tadi . mak cakap mereka masih bertapa kat Kolej tuh . mesti malam kang mak baru sampai . OKAYY terpaksa melalak sorang-sorang kat rumah . PERH nasib aku hari nih tak menyebelahi aku langsung . masuk hari nih dah 3kali kredit aku kene CIBAI . RM3 sekaligus . bayangkan . kalau dah 3kali 3ringgit tak ke dah 9ringgit . PUIH la maxis . dah pikir masak-masak nak tukar no @ takpon tukar CELCOM . HWAAA .

Takde siape nak borak . abang baru balik kerja & terus tidur . HUH perut berbunyi . lantas aku akan teruskan usaha aku memandangkan takde siape dirumah . nanti takde lah orang marah aku buat sepah kat DAPUR . ALAH kalau sepah pon aku yang kemas memandangkan aku seorang je anak dara kat rumah ni . kakak aku lagi sorang tuh dah duduk JB . So aku terpaksa pikul tanggungjawab nih .

Dah tersebut pasal masak kan . ada ayam & sambal kat peti ais . ape lagi aku cuba untuk menjahanamkan MEE mak aku . MEE GORENG ! yess aku berjaya menghasilkannya . sedap tak sedap belakang cerita lah . ambil masa 45minit aku masak . yola nak tunggu ayam eah betul-betul masak .


*serius okayy aku buat sendiri .


*nampak macam sedap tapi TRY lah dulu . HUHU

kedai keramat family

ASSALAM kengkawan blogger . takjawab dose okeh ! buat nak cari pasal tapi hanya satu peringatan . HAHA .

Experience aku kat kedai tadi sangat indah . CEWAH . perkataan "terima kasih , cik" takpernah lengkang dari mulut aku . ofcoz lah aku sekarang sudah menjalankan tanggungjawab aku kat kedai KERAMAT family aku sejak 21 tahun yang lalu . lame ngek !

Sometimes aku menjadi CASHIER @ menghantar makanan & minuman kepada pelanggan tetap mak aku . walaupun mereka semua dah tua tapi perangai dieorang tak lah yang aku sangke kan . APA ? miang ! HOHO .
dieorang baik tau . tapi perangai orang tua kan mestilah CEREWET . HAHA . tapi aku sabar layan KARENAH dieorang tuh .

Panggilan "adik" @ "kakak" sudah sebati dalam diri aku ketika mereka memerlukan bantuan & khidmat aku . ECECECEH . salah satunya "dik tolong potong cucur udang dua ?" "kak , nah duit ." .

Tapi tadi kan . WOW ade mamat PAKISTAN kunjung kedai aku . HAHA handsome babe ! putih melepak . HAMPEH . makan kuat siot . 4keping kueh licin . never mind . FORGET IT !

Part sedih malam nih . sebab besok kakak aku dah nak pergi daftar diri kat JB . pasni dah jarang jumpe die . susah nak balik sebab die practical nursing . besok bertolak kol 4 . dah tentu-tentu aku takbangun . HOHO . tapi takpe FB kan ade .

Mesej dengan Si Mamat Jiwang tadi . shot-shot die tak reply . part aku bosan . ngadap FB lah . okayy aku terkejut SMJ chat aku . die bagitahu kredit die tak ade . takpe . sampai sekarang kiteorang chat . die takleh tidur so die minta aku temankan . oke no hal ! selagi aku takngantuk la kan . HIHI .

 *besok aku & my niece duduk berdua dirumah memandangkan mereka akan bertolak sok . tunggu akak & husband die balik la nampaknye .



*kesempatan itu aku mendoakan agar abah , mak & kakak selamat ketempat destinasi yang dituju . selamat pergi & balik yeah . gud luck 4 my sis !

Sunday, 1 January 2012

Selamat Tahun Baru Malaysia

"ASSALAM " blogger . wahh sebagai rakyat Malaysia aku bangga memandangkan hari nih TAHUN baru . HIHI .

Tak buat pape pon but aku spend time dengan family . hang out kat Tampin . ARGHH . penat but menguntungkan . aku dapat memiliki sepasang baju & seluar . HERR melayang duit aku buat kali kedua . never mind . ACECEH .

Lepas penat teman akak beli kasut . bapak aku ajak pergi minum kat kedai MAMAK . PERHH penuh dengan bangla je kat kedai tuh . aku naik juling tengok mamat BANGLA tuh ! okayy dapat basahkan tekak aku dengan SIRAP ais limau . lantas hati aku hanya jeling je KFC bersebelahan .

Tapi sedih kereta KEBANGGAAN bapak aku buat hal tadi . ARGHH gas air-con merajuk . terpaksa makan angin luar yang hampeh . HEHE . mak cakap berserah saje ! AKEKEH .

Masih belum terlambat lagi untuk aku wish kat Rakyat Malaysia @ warga blog :

SELAMAT TAHUN BARU
SEMOGA TAHUN INI MEMBAWA SERIBU TUAH DALAM HIDUP KITA 
AMIN . ;)


*pose sebentar semasa OTW pergi Tampin .


*we are the ROCK !
big show vs big evil
HUAHUA


Happy New Year Dear

Happy New Year Blogger . Selamat Tahun Baru Warga Blog sekalian . semoga tahun-tahun yang lepas telah pon tercapai apa yang kita impikan & semoga tahun yang mendatang ini akan membawa penuh tuah dan kesempurnaan kita kelak .

Memandangkan tahun baru pon sudah tiba . so WAJAH blog pon kena baru . EKEKEH

Aku harap-harapkan tahun nih akan membawa sejuta makna dalam hidup aku . peristiwa hitam yang telah berlaku aku anggap cuma sejarah hitam & aku akan terus bangun dan tak akan mengulangi lagi . INSYAALLAH . amin !

Tetapi time camni aku dalam kesedihan . okayy aku mengaku aku baru lepas NANGIS . patutlah naluri aku kuat pertahankan jangan bukak FB . okayy tangan gatal sangat nak bukak tiba-tiba aku tergamam baca status dia . SIPOLAN aku dulu . apa yang dia tulis tuh aku SECRET kan . yang penting aku sedih lalu aku menitiskan air mata aku yang selama ini EGO bila dia cuba memujuk aku semula  !

Tapi kali nih aku tewas . aku sudah kalah . YESS kau dah menang . syabas . dia kelihatan BAHAGIA sekali . aku tak akan halang walaupun hati aku pedih untuk ini semua . mood terganggu sebentar !

Apakan daya dia pon dah takkisahkan aku kan . aku tekpernah halang dia untuk cari cinta SEJATI dia bukan cinta SIMPATI . 

JYEAH . sempena tahun baru nih aku cuba berazam untuk melupakan ENGKAU dalam hidup aku . kau bukan untuk aku dan aku bukan untuk kau sayang ! 

YEER maybe salah satu azam aku untuk tahun ini . success for me ! ;)

Aku cuba untuk tidak melayan kau lagi . aku tak akan angkat call atau mesej kau lagi . aku cuba sipolan . aku pon berharap kau tak akn ganggu hidup aku dengan permainan kau yang LICIK tuh . jangan sampai ayat POWER aku keluar free untuk kau okayy !

Selamat berbahagia bersama insan yang kau pilih . ;`)


* semoga hari-hari yang mendatang akan membawa aku sinar yang baru bersama FAMILY tersayang !
(^_*)
peace yOOOO .