CATATAN TERBARU

Thursday, 22 March 2012

kejayaan SPM

Assalamualaikum..Alhamdulillah..hasil titik peluh saya semua sudah terjawab semalam..kejayaan telah mengiringi saya semalam..syukran to Allah..tidak dinafikan lagi ada hikmah rupanya yang terjadi pada saya sebelum ini..betul bak kata falsafah anak yang baik mendengar kata..

Terima kasih mak,terima kasih mak,terima kasih mak,terima kasih abah..tidak pernah saya lupa sujud syukur padaMu ya Allah..

Pada teman-teman yang kurang berjaya jangan cepat putus asa..jangan jadikan semua kekalahan sebagai penghalang untuk berjaya...

Memandangkan buat sementara waktu ni saya sudah kerja kilang..ikut kakak ipar..alhamdulillah..semua berjalan dengan baik..tapi kadang-kadang tu penat jgak lah..

Tentang sambung belajar..saya masih mahu sambung belajar..tunggu tawaran yang datang..tapi kakak saya nak mohonkan borang SPA..minta-minta menjadilah..sebab tu semua pilihan mak..apa-apa pun saya terima..demi ibu tercinta..sayang mak!!!

Terima kasih mak belanja makan besar malam tadi..satu kenangan yang indah..present yang besar!!!


Kejayaan SPM membawa aku sedar erti kehidupan sebenar..hati mampu tersenyum melihat ibu ketawa keriangan..



Thursday, 8 March 2012

undang-undang

Assalammualaikum semua . rindu rasenye nak membebel sorang-sorang kat entry nih . HEWHEW . tapi tadi tibe-tibe terpikir dah lame tak update story . tengok untuk bulan 2 hanye 2 story jeh .

Saye pun taktahu kenape saya dah lame nak update nih . mungkin takbanyak story or mungkin itu semua menjadi hak peribadi yang tekperlu dicurahkan .

Untuk bulan nih nak story pasal saye tengah ambil lesen kereta . motor ??? saya tak amik pon . entah , taktahu kenapa . mak saya kate kalau nak amik-amik lah . tapi semua dah terlambatkan . HOHO . time 1st amik tuh , pergi dengar ceramah dulu . tapi saye ade kenal budak palong . UISHH nasib baik ade member time tuh . kalau tidak duduk diam jelah nampaknye . kebetulan pulak penceramah bagi ceramah penuh dengan lawak . kalau tidak sunyi sepi bilik tuh ! okeng , kat situ ade 2orang cine sekali tapi rase macam nak baling dengan SEPATU mahal saye nih . ade ke patut sepanjang ceramah membuto je . dah banyak kali sir tuh tegur , wat do no  je babun tuh !

Ade sorang mamat ni lak duduk belakang saye , asyik menyampuk jer cakap sir . saye takberani pandang belakang . sampai sesi akhir pon saye tak cam muke die . tapi , takpe takpenting lah kan .

Minggu lepas turn saye amik undang-undang (ujian komputer) . JYEAH , saye lulus sayang . sepanjang perjalanan balik rumah , senyum lebar jer saye . (-8


*okelah , kepala pon dah magrain nih . nak rest dulu lah . K selamat malam semua . assalam 1

Tuesday, 6 March 2012

kedai punya sepi

Assalammualaikum blogger . Selamat petang semua . Haishh saya bosan lah . Time kerje jugak tapi nasib baik boss baik hati kasik saya ngadap lappy nih . boss saya mak saya jugak . HAHA . sebab tuh saya sayang mak saya . baik hati . KIHKIH .

Lepas nih nampak gaya bolehlah On9 24jam . Oppss terlebih sudah !

Okelah , itu je sempat nak update tok hari nih .

Assalammualaikum semua . Muah . Bubye .


*hihi . lawa tak ? sempat buat time free . bushan gitu !

Monday, 5 March 2012

new story

Assalamualaikum . Sekian lama tak update blog ni . Rindu rasenye . Tapi apakan daya takde mase terluang lagi nak mengadap lappy ni .

Ape-ape pon . dalam hidup ini tiada ape yang berubah . semua berjalan seperti biase . ada kala suka atau duke . kekasih hati telah pon pergi tinggalkan saya . saya sedar tu jugak atas kesilapan saya . ego yang menguasai diri ini . saya hanya mampu berserah padaNya . Alhamdulillah . saya kembali tenang .

Tiada idea untuk conteng entry ni . rase lebih baik saya undurkan diri .

Assalamualaikum para blogger !


*raut wajah yang terkini . harap tiada fitnah ! (*_^)

Monday, 6 February 2012

Assalamualaikum

Boleh tak saya nak menjerit sekuat hati malam nih ? saya tak tahu kenapa tibe-tibe saya jadi macam ini . jemur dengan pelbagai karenah manusia sekarang .

Harap maaf , saya tak ade mood nak tulis dalam entry nih lagi . harap besok boleh sambung lagi .

Wasalam  );

Sunday, 5 February 2012

salam maulidur rasul

Assalam geng blogger sekalian . kesempatan ini nak ucap SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL . semoga kite bersama-sama dapat mencontohi para pemimpin yang terdahulu . Alhamdulillah .


*Salam Maulidur Rasul khas untuk umat Islam sekalian .

Dah lame tak menconteng arang kat entry blog nih . rindu pulok . HEWHEW . nak buat macam mane setiap malam asyik tak ade line jeh . petang pon kadangII tapi petang busy kat kedai . balikII mesti dah penat . malam jelah mase untuk rehat . 

Semalam mase balik kampung and then duduk sorangII kat kampung merupakan experience yang paling mengerikan . UISHH iman tak kuat nih . mane tak nye semua keluar ada HAL , tinggal aku dan makcik aku . makcik ajak pergi surau sebelah rumah ade kenduri tapi aku taknak . segan lahhh . 

Aku kuatkan semangat . boring , NB takbawak kalau tak boleh berFB and layan youtube . tapi arhh leceh jerk . bukak televisyen layan terus cerite . best lah gak . dapat mengisi masa terluang . dari tengah hari bawalah ke petang . terlentang depan TB . dah jemur aku pergi ngadap basikal exercise makcik aku . HAHA . kejap jerk . 

Dalam pukul 6lebih kami bertolak pulang . semasa OTW tuh my head feel so dizzy . sampai ke petang nih masih pening lagi . okelah sampai sini jelah eah . bhai . WASSALAM ?

Tuesday, 31 January 2012

sweet memory

OLLAAW semue . semoga dalam keadaan yang cool hendaknye . sebenarnya tengah dalam keadaan terdesak nak update blog nih . tapi memandangkan ade STORY gempak . tuh yang usaha curiII time kotII line moodnya okayy . tahu tak sekarang nih susah dah nak online FB , layari YOUTUBE and update entry nih . malamII ade je yang buat hal . line tak ade lah , line merajuklah , line menggediklah , macamII lah . dah tak tahu nak buat ape lagi dah .

Tak leh lama nih . dah nak Maghrib dah . nak share story pasal semalam pergi Bahau dengan parents . experience yang mencabar apabila membayar duit kereta melalui MACHINE ATM , dua kali kene reject . pembetulan semata sebab ade duit yang kelepet . HUH cerewet sungguh .

Selepas keluar dari Bank , tibaII ternampak sebuah kedai yang aku cariII selama ini . JYEAH itulah die kedai "HANDPHONE" . AHAHA . tak special pon . padahal nak beli no baru sebab no lame nih buat hal . setiap kali top Up mesti RM3 kene tolak . BUDUSHH ! tak hairan lah tuh . aku pergi dengan mak dahulu . abah follow dari belakang .

Semasa sibuk memilih no yang mengikut citarasa , KEDEBOOOOOM memecah kesunyian ketika itu . aku terus memilih no , langsung tak melihat apa yang berlaku . mak menjerit . TIBAII aku melihat abah aku berada disebalik cermin yang jernih . HAHA . terhantuk rupenye . bunyi macam orang ACCIDENT . HAIYAA ! Aku syak bapak aku takperasan cermin tuh , nampak macam kosong itu yang pakai main redah yerk . bila balik aku citer dengan abang & k.ipar . gilerr gempak time tuh . bedekahII kiteorang gelak . URMMM .

Hati banyak senang sekarang sebab dah pakai no baru . 012 lagi . my favourite number . tapi sayang no 012 aku yang dulu dah tak ade . dah kene patahkan dengan SIPOLAN . EEEE awok jaaTTT . rindu dengan no tuh . banyak kenangan . tapi memandangkan aku nak mulakan kehidupan yang baru biarlah kenangan tuh sume hilang . Okayy lah dah senja nih . BHAI . ASSALAM ???


*raut wajah terkini . HEHE . makin CHUMELL an an an ?